Talokokous 2.7.2018

 

Läsnäolijat:

 • 19 osallistujaa

 

Viikon standardi:

 • 29. Klubitalo on sitoutunut järjestämään kaikille jäsenille valikoiman turvallisia, asianmukaisia ja kohtuuhintaisia asumisvaihtoehtoja, myös mahdollisuuksia itsenäiseen asumiseen. Klubitalolla on käytettävissään nämä kriteerit täyttäviä asumismahdollisuuksia, tai ellei ole, Klubitalo kehittää oman asunto-ohjelmansa. Klubitalojen asunto-ohjelmat täyttävät seuraavat peruskriteerit: a. Jäsenet ja henkilökunta vastaavat toiminnasta yhdessä. b. Jäsenet asuvat asunnoissaan omasta halustaan. c. Jäsenet valitsevat asuntonsa sijainnin ja huonetoverinsa. d. Toimintatapoja ja -periaatteita kehitetään Klubitalon muun kulttuurin kanssa yhdenmukaisella tavalla. e. Tuen määrää lisätään tai vähennetään jäsenen kulloistenkin tarpeiden mukaan. f. Jäsenet ja henkilökunta ylläpitävät aktiivisesti yhteyksiä auttaakseen jäseniä säilyttämään asuntonsa etenkin sairaalahoitojaksojen aikana.
 • Pönkällä ei ole omia tukiasuntoja, mutta NYllä on ympäri Oulua ja niitä tarjotaan jäsenille, jos niitä vapautuu.

 

Uudet jäsenet:

Toivotetaan tervetulleeksi yksi uusi jäsen numerolla 283

 

Pönkässä tapahtuu:

 • Huomenna tiistaina on jälleen Pop up joogaa Kaaoslavalla klo 12-13. Lähe mukkaan! Jonkin verran Pönkässä lainattavissa alustoja, mutta voit ottaa mukaan omasikin. Alustaksi kelpaa myös esim. pyyhe, viltti tmv.
 • Joogan jälkeen tiistaina ollaan piknikillä lähipuistossa. Eli Luovikset & Pönkän pumppu pistävät hynttyyt yhteen. Musaillaan, leikitään, syödään ja vietetään kiva iltapäivä yhdessä. Me pönkkääjät -lehti on ilmestynyt! Hae omasi :
 • Kevätseminaarin järjestelyt ja ideointi: mitä haluatte, ohjelmaa ym.? Lappu seinälle.
 • Oletko saanut Kaikukortin? Jos et, kysy korttia Lahjalta. Lahja töissä vielä tämän viikon.
 • Toimisto- ja hallintoyksikkö tiedottaa: Tulostuskulut ovat hirveän suuret ja ne rahat voitaisiin käyttää Pönkässä muuhunkin. Olemme laatineet tulostukseen ohjeet: Kysy aina lupa työntekijöiltä ennen kuin tulostat Omat tulosteet maksavat: 4-väri 0,50 e/kpl ja mv 0,20 e/kpl. Tulosteet maksetaan kassalle heti tulostuksen jälkeen. Laminointi on 1 e/kpl Tulosta aina (kun mahdollista) mv-tulosteita. Valinta on tehtävä käsin tulostusvaiheessa, koska oletuksena on 4-väritulostus ja näennäisesti mv tulosteenkin tulostin tekee nelivärisenä HARKITSE, mitä tulostetaan ja mitä ei. Voiko saman asian katsoa näytöltä (esim. ohjeet, reseptit) tai onko jokainen koevedos otettava paperisena? Kotisivujen päivittämiseenkin on uusia ohjeita, joten jos teet toimistohommia, kysy neuvoa ennen kuin päivität sivua :)
 • Kesän ohjelmaa: Ensiviikolla vk 28 töissä ovat Jenna, Anne-Mari, Marko & Teija Talo on auki ma-to 9-15 ja pe 9-14.30 viikoilla 28,29, 31 ja viikon 30 talo on KIINNI!
 • Vakiotoimintaa heinäkuun viikkoina: Maanantaisin Kesätalsijat klo 13 Keskiviikkoisin liikuntaa klo 13 Torstaisin retkipäivä. Retkipäivä alkaa klo 10. Perjantaisin kahvitellaan pihalla klo 12.30 ja samalla voidaan pelailla pihapelejä tai soitella kitaraa tai mitä ikinä keksitäänkään “Pop uppeina´ voidaan järjestää myös muuta, kuten leivontaa, rentoutusta tai opintoretriittiä, jos osallistujia riittää
 • Kesäkahvila: Jäsenten ideoima kesäkahvila viikonloppuna on todennäköisesti toteutumassa heinäkuun aikana. Palaveri tänään heti talokokouksen jälkeen! Onko toiveita/ideoita palaveriin. Tiedotetaan heti, kun tiedotettavaa on!

Muualla tapahtuu:

 • Pönkän ollessa kiinni viikolla 30, ovat Hyvän mielen talo, Mielenvireys sekä Kipinä auki! Älä siis jää yksin, vaan mene mukaan toimintaan!
 • Hyvän mielen talon kesäjuttuja:
 • Beach volley -ryhmä klo 16.00-17.00 (Korkeasaaren kenttä) toimii KOKO KESÄN! Tule pelaamaan rantalentopalloa mukavassa seurassa. Et tarvitse aiempaa kokemusta. Mukaan voi tulla myös katsojaksi. Kokoontuminen suoraan Korkeasaaren kentällä (Pikisaarentie). Kenttä sijaitsee Pikisaaren kupeessa, luonnonkauniissa Korkeasaaressa. Kokoontumiset torstaisin kesä-elokuussa alkaen 7.6. Säävaraus; sadesäällä ryhmä ei kokoonnu. Ohjaajana Jaakko. Lisätietoa Päivi Heikkilä p. 041 463 5710 tai paivi.heikkila@hyvanmielentalo.fi
 • KOTISEUTURETKI PATENIEMEN SAHAN MUSEOLLE pe 27.7. klo 10.10–14.00 Tutustumista museovalvojan opastuksella museoon, Pateniemen sahan vaiheisiin ja alueen historiaan. Museovierailun jälkeen kävellään reitin kauniita puutaloja ihastellen puolen kilometrin päässä olevalle merenrannalle nauttimaan piknikille omia eväitä. Omien eväiden lisäksi oma juomapullo mukaan. Kulku pyörällä (matkaa noin 11km/suunta) tai taksilla (Hyvän mielen talo tarjoaa tilataksin). Lähtö Hyvän mielen talolta: pyöräilyporukka klo 10.10 ja taksiporukka klo 10.30. Kokoontuminen klo 11 os. Sahantie 21. Takaisin lähtö rannalta klo 13.30, jolloin taksi- ja pyöräilyporukka lähtevät. Retken vetäjinä Sisko-Liisa ja Tuula. Ilmoittautuminen Hyvän mielen talon Neuvontaan p. 041 463 5712 viimeistään 26.7.

Seuraava talokokous maanantaina 6.8. klo 13