"Arjen pelastajat" - tukea ikäihmisille

Arjen pelastajat -konsepti on kehitetty Kainuussa. Siinä pyritään yhteistyömuotojen avulla kuromaan umpeen nuorten ja ikäihmisten välistä kuilua. Tavoitteena on saada nämä ryhmät tukemaan toistensa hyvinvointia.

TARVITSETTEKO APUA PÄIVÄN ASKAREISSA?

Klubitalo Tönärin toiminnassa on mukana henkilöitä, jotka voisivat auttaa kodin askareissa, asioinneissa tai harrastuksissa. Osalla heistä on sosiaali- ja terveysalan koulutus tai he ovat muuten kiinnostuneita näistä tehtävisä. Tehtävä voidaan toteuttaa monin tavoin: tuntityönä, harjoitteluna tai vapaahtoistyönä.

Kiinnostuitko? - Lue lisää esitteestä!

ATK-OHJAUSTA ELÄKELÄISTEN TALOLLA 3.10. alkaen

Kajaanin Eläkeläiset ry järjestää tiistaisin klo 10 - 11 atk-ohjausta Kajaanin eläkeläisten talolla, os. Kalliokatu 9.
ATK-ohjausta on joka toinen viikko, aina parillisella viikolla.
Ensimmäinen kerta on vko 40, tiistaina 3.10.
Klubitalon jäsenet toimivat myös ohjaajina. He opastavat tietokoneen, tabletin tai puhelimen käyttämisessä ja mahdollisissa ongelmatilanteissa. Tervetuloa!

ATK-KURSSI TÖNÄRILLÄ

Klubitalo Tönäri tarjoaa atk-ohjausta ikäihmisille, mutta myös muut iästä riippumatta ovat tervetulleita mukaan kurssille. Kurssilla opiskellaan atk-laitteiden peruskäyttötaitoja alkeista lähtien ja käydään läpi tietotekniikan mahdollisuuksia

Jokainen koulutuskerta aloitetaan yhdessä ryhmässä kahvittelun merkeissä. Sen jälkeen ohjaus tapahtuu yksilöllisesti tai kahden henkilön ryhmässä. Ohjaus mukautetaan kurssilaisten käyttötaitojen ja toiveiden mukaan.

Kurssin ohjaajina toimivat Tönärin jäsenet, joilla on alan kokemusta. Tönärin tietokoneet ovat käytettävissä tai kurssilainen tuo kurssille mukanaan oman laitteensa kuten läppärin, tabletin tai älypuhelimen.

Kurssi järjestetään Klubitalo Tönärillä, os. Lönnrotinkatu 12, Kajaani. Kurssi koostuu kuudesta koulutuskerrasta ja uusi ryhmä aloitetaan 26.9.2017. Voit avata kurssiohjelman tästä linkistä!