Klubitalo Tönärin ryhmätoiminnot

Työnhakuklubi maanantaisin klo 10 - 12

Tavoitteena on lisätä jäsenten työelämätietoutta, tarjota työllistymisen välineitä sekä aktivoida ja rohkaista heitä yksilölliseen työnhakuun. Sisältöjä ovat mm. omien voimavarojen kartoittaminen ja osaamisen tunnistaminen sekä työnhakuprosessin läpi käyminen.
TYÖNHAKURYHMÄ TAUOLLA, uuden ryhmän aloitus ilmoitetaan myöhemmin!


Lehtivartti ma, ti, to klo 13.30, pe 13

Tavoitteena on vahvistaa jäsenten osallisuutta ja vuorovaikutustaitoja. Ajatushautomossa keskustellaan ajankohtaisista asioista ja teemoista lehtiuutisiin, talon toimintoihin ym. liittyen.


Vuorovaikutusryhmä maanantaisin klo 13.30 - 15

Tavoitteena on kehittää jäsenten vuorovaikutteista viestintää ja vahvistaa itsetuntoa tutun yhteisön tuella. Ryhmässä tehdään toiminnallisia harjoituksia, jotka vahvistavat suullista ilmaisua, sosiaalista kontaktinottoa sekä minäkuvan rakentumista.


Värkkääjät tiistaisin klo 10 - 12

Askarruttaako miten se villasukan kantapää tehtiinkään? Tai mitenkäs se isoäidinneliö menikään? Tervetuloa mukaan Tönärin uuteen ryhmään, jossa värkätään kaikenlaista mukavaa langoista. Ryhmässä neulotaan ja virkataan, sekä opitaan toisiltamme uusia käsityötaitoja. Tule rohkeasti mukaan oppimaan uutta!


Elämän oppitunnit tiistaisin klo 12.45 - 13.15

Katsotaan ihmisten terveyteen liittyviä opetusvideoita Olipa kerran elämä -sarjasta. Yhteisen videotuokion jälkeen jatkamme keskustelua aiheesta päiväkahvien lomassa. Ensimmäinen "oppitunti" tiistaina 7.2.2017. Tule mukaan!


Jauhopeukalot tiistaisin klo 13 - 15.30

Tavoitteena on opetella tekemään makeita ja suolaisia leivonnaisia. Ryhmässä tehdään tuotteita erilaisia tilaisuuksia varten.

Tönärin liikuntaryhmät tiistaisin ja torstaisin klo 14:00 - 15:30


Tavoitteena on kohottaa jäsenten työkuntoa ja rohkaista heitä kokeilemaan aktiivisesti erilaisia liikuntamuotoja ja harrastamaan omaehtoista liikuntaa sekä löytämään keinoja oman terveyden ja hyvinvointinsa ylläpitämiseksi. Toimintoja ovat mm. uinti, kävely/patikointi, salibandy, keilaaminen, frisbeegolf, sulkapallo, tanssi ja rentoutus.
Torstaisin menemme aina Kajaanin Kaukavedelle joko uimaan tai kuntosalille. (Omasvastuu uinti 2,70€ ja kuntosali 2,30€)

Ilmoittaudu mukaan liikuntaan viimeistään saman päivän aamuna                    
Katariinalle p. 050 340 8846 tai Tönärin respassa olevaan listaan.


Englanti keskiviikkoisin 11 - 12

Tavoitteena on lisätä ja vahvistaa jäsenten oman kielitaidon käyttöönottoa ja rohkaista
heitä keskustelemaan vieraalla kielellä. Tämä vahvistaa kielen ymmärtämistä ja
ääntämistä. Ryhmässä keskustellaan päivän teemoista ja tehdään esim. peruskielioppi-
ja sanastoharjoituksia. Aiemmin kahtena eri ryhmänä pyörineet alkeet ja jatkokurssi ovat nyt yhdistyneet, ja nautimme englannin opiskelusta uusin tuulin! Tule mukaan nauttimaan!


Lehti-ryhmä torstaisin klo 10 - 12

Tule mukaan työstämään Tönärin Sanomia! Mahdollisuus päästä kirjoittamaan lehtijuttuja, ottamaan kuvia ja käyttämään omaa luovuuttaan lehden toteuttamiseen.


Tönärin lauluryhmä Hoilaajat  torstaisin klo 14 - 15.30

Kiinnostaisiko sinua musiikillinen lauluryhmä torstai iltapäivisin? Vietetään mukavaa yhdessäoloa "hoilaten" jokaisen omia toiveita. Tuo sinäkin omat toiveesi mukaan.


Vapaan taiteen ryhmä perjantaisin klo 10 - 12

Tavoitteena on innostaa jäseniä käyttämään omaa luovuuttaan ja löytämään keinoja itsensä ilmaisemiseen. Ryhmässä harjoitellaan monipuolisesti luovia taitoja kuten piirtäminen, maalaaminen, musiikki ja askartelu.


Kirjallisuusryhmä Perjantaisin klo 13-14

Uusi ryhmä kirjoista, lukemisesta ja kirjoittamisesta kiinnostuneille! Ryhmässä tutustutaan kirjallisuuteen lukupiirien ja lukemisen merkeissä. Esittele suosikki kirjojasi muille ja kuule muiden lukemista teoksista. Ryhmässä harjoitellaan myös vapaata kirjoittamista, sekä tutustutaan kirjoihin ja kirjailijoihin.