Pönkän ryhmät 

Pönkän arjessa pääpaino on työpainotteisessa päivässä ja talon töissä (keittiö, siivous, toimisto, kiinteistö...). Mukana on myös ryhmätoimintaa. Jäsenenä voit osallistua vaikka kaikkiin ryhmiin (jos ehdit ja jaksat)! Tutustujana voit käydä kerran ryhmässä katsomassa, mitä touhuamme! Kysy lisää työhönvalmentajilta. Pönkässä käynnistä on mahdollisuus saada todistus vapaaehtoistyöstä, joka on merkittävä lisä ansioluetteloosi.

Ryhmien aiheet ja tarkempi sisältö muokkautuvat aina jäsenten toiveiden mukaan. Onko sinulla harrastus, tietoja tai taitoja joita haluaisit jakaa myös muille? Kaikilla jäsenillä on mahdollisuus vetää ryhmiä. Jos siis haluat perustaa jonkun ryhmän, ota yhteyttä työhönvalmentajiin.
 
Ryhmiin ja tapahtumiin toivotaan ennakkoilmoittautumista. Muutokset aikatauluihin ovat mahdollisia ja niistä ilmoitetaan viikko-ohjelmassamme sekä jäsenille tarkoitetussa Facebook-ryhmässä. Kannattaa seurata nettisivuja ja liittyä myös fb-ryhmään! Jos sinulla on kysyttävää toimintaan liittyen, ota yhteyttä tai käy talolla!


Muista tapahtumista voit lukea Ajankohtaista-sivulta!


*****************************************************************************************************

MAANANTAISIN

UUSI RYHMÄ! Aivokööri klo 14-15.30

Aivoterveyttä edistävä keskusteluryhmä työikäisille muististaan huolestuneille. Ryhmää vetävät Oulun seudun muistiyhdistyksestä Kaisa ja Paula. Mukaan mahtuu 6 henkilöä. Ryhmä kokoontuu 14 kertaa. Kokoontumiset 15.1.-30.4. ( ei 5.3. ja 2.4.) RYHMÄ TÄYNNÄ!

******************************************************************************************************

TIISTAISIN

Paparatsit klo 9.15

Kiinnostaako valokuvaus? Entäpä kuvankäsittely? Tule mukaan valokuvausryhmään. Ryhmää vetävät Sinikka & Teija


Kokoontumiset:

27.2. Haamukuvausta ja suunnittelua

6.3. Hietasaareen kuvailemaanIkiliikkujat  klo 13.15

Ryhmän tavoitteena löytää liikkumisen ilo ja lisätä hyvinvointia liikunnan kautta. Liikuntalajeja ovat esimerkiksi sähly, uinti, kuntosali, keilaus, frisbeegolf, erilaiset pallopelit jne. Joka toinen tiistai sählyä Nallisportissa ja muulloin muuta liikuntaa.

Ryhmää vetää Marko.

Liikuntaryhmässä on pieni omavastuu, joka maksetaan Pönkän kassaan mielellään etukäteen:
  • sähly, keilaus, futsal 2 e
  • uinti, kuntosali 1 e
  • frisbeegolf ilmainen

Kokoontumiset:

27.2. Sähly Nallisportissa. Ilmoittaudu ilmoitustaululle ja maksa maksu kassaan!


Ikiliikkujista koottu sählyjoukkue Nallisportin turnauksen jälkeen

Jauhopeukalot  klo 13.15

Leivontaryhmässä leivotaan kaikenlaista esimerkiksi talokokouksia, perjantaikahveja ja erilaisia tapahtumia varten. Jauhopeukalot voi kokoontua poikkeuksellisesti myös muina aikoina, joten seuraa myös viikko-ohjelmaamme! Ryhmää vetää Tarja

Kokoontumiset:

27.2. Suunnittelu
Luovikset klo 13.30-15.30

Tavoitteena on lisätä rohkeutta, itsetuntemusta, vuorovaikutus- ja ilmaisutaitoja erilaisten luovien ja toiminnallisten harjoitusten avulla (maalaaminen, teatteri- ja ilmaisu-harjoitukset, videokuvaus, luova kirjoittaminen...) jäsenten toiveiden mukaan. Ryhmää vetää Anu.

 


ATK-rautaryhmä klo 12-14

Ryhmä tuunaa talon atk-vermeet kuntoon. Kokoontuu tarvittaessa!

UUSI RYHMÄ! Opintoryhmä klo 16-19

Tukea opintoihin ryhmässä. Kokoontuminen kerran kuukaudessa!

Kokoontumiset:
20.3.
yhteinen kokoontuminen Pönkässä jutustelun ja napostelun merkeissä, jonka jälkeen opintojen esteettömyys -webinaariin osallistuminen (lisätietoa täältä: www.opiskelutaidot.fi)
11.4. klo 16 - 19 yhteinen kokoontuminen Pönkässä jutustelun ja napostelun merkeissä, jonka jälkeen motivaatio ja jaksaminen -webinaariin osallistuminen
17.4.
Peruttu

Viikolla 20 pidetään virkistys- ja suunnittelu-ilta, tarkempi päivämäärä voidaan sopia vielä erikseen niin, että mahdollisimman moni pääsee mukaan * Lisäksi lähdetään kokeilemaan Roihulassa hyväksi todettua

OPINTORETRIITTIÄ. Ensimmäiset kokeilut järjestetään Pönkässä to 8.3. klo 13.15 - 15.15. ja to 15.3. klo 9.15 - 11.15. Retriitin jälkeen pieni palautehetki. :) Mietitkö, mistä on kyse? Kysy Anne-Marilta tai Lahjalta ja tule mukaan. Voit osallistua retriittiin vaikka tekemällä jotain muutakin kuin opiskeluun liittyviä kirjoitustehtäviä.

******************************************************************************************************

KESKIVIIKKOISIN

Avaimet työhön  klo 9.15

Opetellaan erilaisia työnhaun taitoja ja menetelmiä. Voit miettiä omia tavoitteitasi, taitojasi ja tietojasi sekä valmiuksiasi yhdessä työhönvalmentajien kanssa, vaikka et juuri sillä hetkellä hakisikaan töihin tai opiskelemaan. Ryhmään mahtuu kuusi jäsentä. Ota mukaan muistitikku sekä työ- ja opiskelutodistuksesi. Ryhmää vetävät Marko ja Juha sekä Anne-Mari.

Ryhmä 1: 31.1.-21.2. (yhteensä 8 kertaa)
Ryhmä 2: 28.3.-16.5. (yhteensä 8 kertaa)

Viittomakielen ryhmä  klo 9.15

Viittomakieltä käyttävät kuurojen lisäksi esimerkiksi huonokuuloiset, mutta yhtä hyvin myös kuulevat, kuten viittomakielen tulkit ja opettajat, kuurojen ja huonokuuloisten perheenjäsenet ja ystävät sekä kielen harrastajat.

Haluaisitko sinä oppia viittomaan? Tule mukaan viittomakielen ryhmään! Ryhmää vetää Jaani ja mukana on aina viittomakielen tulkki sekä ohjaaja.

Kokoontumiset:

28.2.
7.3.
14.3.
21.3.
28.3.
4.4.
11.4.

Pönkän Pumppu  klo 13.15 

Pönkän pumpussa musisoidaan, lauletaan ja soitetaan yhdessä. Pumppu esiintyy talon omissa juhlissa ja tapahtumissa. Ryhmää vetää Lahja.

Kokoontumiset:
24.3. Kuule mua -leiri Haukiputaalla


Pönkän Pumpun kenraaliharjoitukset Juhlaseminaarissa Pohjankartanossa 22.3.2017

Punttiryhmä  klo 13.15 Urheilutalolla

Tule mukaan punttiryhmään! Opetellaan yhdessä kuntosalitreenaamista mukavassa ja leppoisassa porukassa. Ryhmä sopii KAIKILLE, sekä miehille että naisille ja kaikenkuntoisille. Ryhmää vetää Marko. Omavastuu 1 e

To 1.3. klo 13.15 Urheilutalolla (omavastuu 1€)

Kudelmaiset klo 13.15

Ryhmään voi tulla, vaikka ei olisi mitään kokemusta lanka- ja ompelutöistä. Opetellaan yhdessä! Myös keskeneräisiä virkkaus-, neulonta- ja ompelutöitä voi tulla jatkamaan ja kysymään neuvoa tarvittaessa.

Kokoontumiset:

28.2. Kehittämisiltapäivä / ei ryhmää


******************************************************************************************************

TORSTAISIN

Me pönkkääjät  klo 9.15

Ryhmässä tehdään klubitalon omaa Me pönkkääjät -lehteä, joka sisältää juttuja esimerkiksi Pönkän toiminnasta ja jäsenten harrastuksista. Lisäksi jäsenet voivat julkaista lehdessä kuvataidetta, sarjakuvia, valokuvia, runoja jne.

Ryhmässä voi opetella monenlaisia taitoja kirjoittamisesta ja kuvittamisesta aina taittamiseen asti. Sisältöä voi tuottaa myös itsenäisesti joko Pönkässä tai kotoa käsin. Huom! Lehteä voi taittaa myös toimistotöiden ohessa muulloin kuin lehtiryhmän aikaan. Ryhmää vetää Anu.

Kokoontumiset:

1.3. Taitto alkaa tai omien juttujen työstämistä eteenpäin
8.3.
15.3.
22.3.
29.3.
5.4.
12.4.
19.4.
26.4.
3.5.
10.5. Helatorstai - Talo kiinni, ei ryhmää
17.5.
Jutut valmiina taittoa varten
24.5.
Viimeiset taittojutut
31.5.
Lehti painoon

Aivorassi klo 10-11 alkaen 25.1.

Aivotreeniryhmä työikäisille muististaan huolestuneille. Kynä- ja paperitehtäviä. Ryhmää vetävät Oulun seudun muistiyhdistyksestä Kaisa ja Paula. Mukaan mahtuu 6 henkilöä. Ryhmä kokoontuu 10 kertaa. Kokoontumiset 25.1.-5.4. (ei 8.3.). RYHMÄ TÄYNNÄ.

ATK-opetusta yksilöllisesti  klo 9.15-13

Elämme tietoyhteiskunnassa, jossa tarvitaan ATK-taitoja niin vapaa-aikana kuin työelämässäkin. Monet peruspalvelut vaativat sähköisen asioinnin osaamista (pankkipalvelut, verotoimisto, Kela, Omahoito...). Lähde kertaamaan jo opittua tai oppimaan uutta: tietokoneen käyttö ja tiedonhallinta, tiedonhaku ja esimerkiksi tekstinkäsittely, taulukkolaskenta, sähköpostin käyttö...

Voit myös suorittaa @- tai Tietokoneen käyttäjän A-ajokortin. Kortit tuovat paitsi varmuutta, näyttävät myös erittäin hyvältä ansioluettelossa! @- tai A-ajokortin modulit voi suorittaa missä järjestyksessä tahansa. HUOM! ATK-opetusta suositellaan myös kaikille toimiston töistä kiinnostuneille, vaikka et tutkintoja suorittaisikaan!Juha antaa yksilöllistä ATK-opetusta jatkossa torstaisin:

1: 9.15-10.15
2: 10.15-11.15
3: 12.00-13.00

Voit varata tunnin opetusajan ATK-luokan seinän varauslistasta tai ottamalla yhteyttä Juhaan.

Supernaiset klo 13.15

Ryhmässä liikutaan ja käsitellään erilaisia hyvinvointiin, kauneudenhoitoon ja naiseuteen liittyviä teemoja. Vain naisille :) Ryhmää vetävät jäsenet ja Anne-Mari

Kokoontumiset:

1.3 Karamellien tekoa.

8.3 Naistenpäivä! Huom. iltaryhmä klo 16-19, hemmotellaan itseämme ja   toisiamme, sauna lämpiää, tarjolla pienta purtavaa, omavastuu 1e.

15.3. Elokuva (Pikkunaisia)

22.3. Loppukevään sekä alkukesän suunnittelua + kävelylenkki

29.3. ei ryhmää, Kiirastorstai, talo menee kiinni klo 14.30Ehtoopönkkä eli iltatoimintaa kerran kuussa klo 17-19

Etkö pääse talolle päivällä? Kaipaatko juttuseuraa ja rauhallisempaa tekemistä? Avaamme Pönkän kerran kuussa iltatoiminnalle. Yhdessäoloa, pientä purtavaa/teetä/kahvia (hinta 1 e). Toimintaa vetävät työntekijät vuorotellen.

Kokoontumiset:

1.3. Levyraati & biisi-ilta/Tarja & Teija
5.4. Iltakahvila Kumppiksella/Lahja & Tarja

******************************************************************************************************

PERJANTAISIN

Kielinerot klo 9.15

Haluatko opetella englantia rennolla otteella? Tule keskustelemaan Kielineroihin. Kaikki pystyvät osallistumaan!

Kokoontumiset:

2.3. Levyraati - Record panel

9.3. Ruoka (Pönkän ruokalista englanniksi) - Food (Pönkkä's menu in English)

16.3. Englanninkielinen esite Pönkälle - An English brochure for Pönkkä

23.3. Englanninkielinen esite Pönkälle - An English brochure for Pönkkä

6.4. Lautapelit - Board games

13.4. Erilaiset kulttuurit - Different cultures

20.4. Työ (Job Shadow day)

27.4. Vappu - May Day

4.5. Kaupunki-kierros - City tour

11.5. Tulevan suunnittelua - Future planning

Rentoutus  klo 12-12.30

Kaipaatko rentoutumista arjen keskellä? Tule mukaan, rentoutus kestää max. puoli tuntia. Vetäjänä Anne-Mari.Vesipedot  klo 12.40-13.30

Vesijumppaa Raksilan uimahallilla. Kevyt jumppa klo 13-13.30 kuntoaltaassa, jonka jälkeen voi jäädä uimaan, vesijuoksemaan, saunomaan jne. ILMOITTAUDU etukäteen jumppiin ilmoitustaululle, niin suunnitellaan kulkeminen sen mukaan, millainen ryhmä on koossa :) Sekä naiset että miehet tervetulleita!


Omavastuu 1 e maksetaan mielellään etukäteen Pönkän kassaan.

Kokoontumiset:

2.3., 9.3. 16.3., 23.3.

30.3. Ei ryhmää (pitkäperjantai ja halli on kiinni)

6.4., 13.4., 20.4., 27.4., 4.5.

11.5. Ei ryhmää

18.5.