PÖNKÄN RYHMÄT

Pönkän arjessa pääpaino on työpainotteisessa päivässä ja talon töissä (keittiö, siivous, toimisto, kiinteistö...). Mukana on myös ryhmätoimintaa. Jäsenenä voit osallistua vaikka kaikkiin ryhmiin (jos ehdit ja jaksat)! Tutustujana voit käydä kerran ryhmässä katsomassa, mitä touhuamme! Kysy lisää työhönvalmentajilta. Pönkässä käynnistä on mahdollisuus saada todistus vapaaehtoistyöstä, joka on merkittävä lisä ansioluetteloosi. Ryhmien aiheet ja tarkempi sisältö muokkautuvat aina jäsenten toiveiden mukaan.

Onko sinulla harrastus, tietoja tai taitoja joita haluaisit jakaa myös muille? Kaikilla jäsenillä on mahdollisuus vetää ryhmiä. Jos siis haluat perustaa jonkun ryhmän, ota yhteyttä työhönvalmentajiin.

Ryhmiin ja tapahtumiin toivotaan ennakkoilmoittautumista. Muutokset aikatauluihin ovat mahdollisia ja niistä ilmoitetaan viikko-ohjelmassamme sekä jäsenille tarkoitetussa Facebook-ryhmässä. Kannattaa seurata nettisivuja ja liittyä myös fb-ryhmään! Jos sinulla on kysyttävää toimintaan liittyen, ota yhteyttä tai käy talolla! Muista tapahtumista voit lukea Ajankohtaista-sivulta!


MAANANTAISIN


Talsijat klo 10.30

Aloitetaan viikko reippailemalla ja lähdetään yhdessä kävelemään sekä nauttimaan ulkoilmasta ennen ruokailua! Noin puolen tunnin kävelylenkki.

Ryhmä tauolla toistaiseksi. 

TIISTAISIN


Paparatsit klo 9.15

Kiinnostaako valokuvaus? Entäpä kuvankäsittely? Tule mukaan valokuvausryhmään. Ryhmää vetää Sinikka.

Kokoontumiset:

4.9. Jyrki Mäen sarjakuvanäyttely (Valve), kuvausta Torilla

11.9. Selfietikulla kuvaaminen

18.9. Suunnittelua

25.9. Profiilikuvausta

2.10. Näyttely: Luonnollisesti/Anni Rapinoja Oulun taidemuseo

9.10. Ammattilaiskuvaajan opetushetki: Valotus, luontokuvaus, makrokuvaus

23.10. Suunnitellaan joulunaikaa & loppuvuotta


 

Ikiliikkujat klo 13.15

Ryhmän tavoitteena löytää liikkumisen ilo ja lisätä hyvinvointia liikunnan kautta. Liikuntalajeja ovat esimerkiksi sähly, uinti, kuntosali, keilaus, frisbeegolf, erilaiset pallopelit jne. Joka toinen tiistai sählyä Nallisportissa ja muulloin muuta liikuntaa. Ryhmää vetää Marko. Liikuntaryhmässä on pieni omavastuu, joka maksetaan Pönkän kassaan mielellään etukäteen: •sähly, keilaus, futsal 2 e •uinti, kuntosali 1 e •frisbeegolf ilmainen

Kokoontumiset:

4.9. Sähly (2 e)

11.9. Frisbeegolf (ilmainen)

18.9. Sähly (2 e)

25.9. Uintia Raksilassa. Voit myös halutessasi osallistua vesijumppaan klo 14-14.30 (1 e)

2.10. Ei ryhmää

 

Luovikset klo 13.30-15.30

Tavoitteena on lisätä rohkeutta, itsetuntemusta, vuorovaikutus- ja ilmaisutaitoja erilaisten luovien ja toiminnallisten harjoitusten avulla (maalaaminen, teatteri- ja ilmaisu-harjoitukset, videokuvaus, luova kirjoittaminen...) jäsenten toiveita kuunnellen. Ryhmää vetää Anu.

Kokoontumiset:

Ryhmä tauolla, kokoontumisista myöhemmin syksyllä

 

KESKIVIIKKOISIN


Avaimet työhön klo 9.15

Opetellaan erilaisia työnhaun taitoja ja menetelmiä. Voit miettiä omia tavoitteitasi, taitojasi ja tietojasi sekä valmiuksiasi yhdessä työhönvalmentajien kanssa, vaikka et juuri sillä hetkellä hakisikaan töihin tai opiskelemaan. Ryhmään mahtuu kuusi jäsentä. Ota mukaan muistitikku sekä työ- ja opiskelutodistuksesi. Ryhmää vetävät Marko ja Juha.

Ke 12.9. Uuden ryhmän suunnittelua.

Ke 19.9. Omat tavoitteet, johdanto työnhakuun, AVO-ohjelma

Ke 26.9. Omat vahvuudet, ammatillinen osaaminen

Ke 3.10. Työnhakuasiakirjat

Ke 10.10. Työnhakuasiakirjat+Work2018 messut

Ke 17.10. Työhaastattelu

Ke 31.10. Työssä aloittaminen, työelämän pelisäännöt, kurssitodistuksien jako

 

Viittomakielen ryhmä klo 9.15

Viittomakieltä käyttävät kuurojen lisäksi esimerkiksi huonokuuloiset, mutta yhtä hyvin myös kuulevat, kuten viittomakielen tulkit ja opettajat, kuurojen ja huonokuuloisten perheenjäsenet ja ystävät sekä kielen harrastajat. Haluaisitko sinä oppia viittomaan? Tule mukaan viittomakielen ryhmään! Ryhmää vetää Jaani ja mukana on aina viittomakielen tulkki sekä ohjaaja

Ryhmä tauolla

 

Pönkän Pumppu klo 13.15

Pönkän pumpussa musisoidaan, lauletaan ja soitetaan yhdessä. Pumppu esiintyy talon omissa juhlissa ja tapahtumissa. Ryhmää vetää Lahja. Huomioi, että kokoontumispäivä ja -aika voi vaihdella! Seuraa siis ilmoittelua!

Kokoontumiset: Ryhmä tauolla toistaiseksi, ei uusia osallistujia (keikkatreeneistä ilmoitetaan osallistujille erikseen)

 

Punttiryhmä klo 13.15

Tule mukaan punttiryhmään! Opetellaan yhdessä kuntosalitreenaamista mukavassa ja leppoisassa porukassa Urheilutalolla. Ryhmä sopii KAIKILLE, sekä miehille että naisille ja kaikenkuntoisilla. Ryhmää vetää Marko. Omavastuu 1 e.

Kokoontumiset:


Kudelmaiset klo 13.15

Ryhmään voi tulla, vaikka ei olisi mitään kokemusta lanka- ja ompelutöistä. Opetellaan yhdessä! Myös keskeneräisiä virkkaus-, neulonta- ja ompelutöitä voi tulla jatkamaan ja kysymään neuvoa tarvittaessa.

Kokoontumiset:

12.9. Kangaskukat

ma 24.9. klo 17.30 alkaen Marttojen ilta: Neulontaa! Ruoanlaittoa! Leivontaa! Tee itsellesi tossut, opettele parsimaan sukkasi tai tekemään kantapää. Vai haluatko oppia ruoanlaittoa tai leivontaa? Ilmoittaudu tästä linkistä.

 

Aivorassi klo 14-15 alkaen 26.9.

Oletko muististasi huolestunut 18-65-vuotias? Aivotreeniharjoituksilla treenataan aivoja monipuolisten kynä-paperitehtävien avulla. Tehtävät tehdään ohjatusti, rennossa ilmapiirissä vailla suorituspaineita. Ilmoittautuminen Anulle tai ilmoitustaululle, syksyn ryhmään otetaan vain uusia osallistujia. Mukaan mahtuu 8 henkilöä. Ryhmä kokoontuu 10 kertaa. Kokoontumiset 26.9.-28.11.

 

TORSTAISIN


Me pönkkääjät klo 9.15

Ryhmässä tehdään klubitalon omaa Me pönkkääjät -lehteä, joka sisältää juttuja esimerkiksi Pönkän toiminnasta ja jäsenten harrastuksista. Lisäksi jäsenet voivat julkaista lehdessä kuvataidetta, sarjakuvia, valokuvia, runoja jne. Ryhmässä voi opetella monenlaisia taitoja kirjoittamisesta ja kuvittamisesta aina taittamiseen asti. Sisältöä voi tuottaa myös itsenäisesti joko Pönkässä tai kotoa käsin. Huom! Lehteä voi taittaa myös toimistotöiden ohessa muulloin kuin lehtiryhmän aikaan. Ryhmää vetää Anu.

Kokoontumiset:

 

13.9. Lehtijuttujen tekoa

27.9. Lehtijuttujen tekoa

11.10. Lehtijuttujen tekoa

25.10. Lehtijuttujen tekoa

 

Opintoretriitti klo 9.15-11.15

Pomodoro-menetelmällä opiskelua, lukemista, tehtävientekoa jne. Pomodoro tarkoittaa italiaksi tomaattia. Nimi tulee tomaatin näköisestä munakellosta, jonka kaikki ovat varmasti joskus nähneet. Idea on hyvin yksinkertainen: 1) Valitset tehtäväsi 2) Säädetään ajastimeen 25 minuuttia 3) Työskentelet keskeytyksettä ja hiljaa kunnes ajastin soi. 4) Kirjaa halutessasi lyhyesti ylös, mitä teit 5) Pidä viiden minuutin tauko 6) Ja sitten seuraavat 25 min jne. Kommentteja on tullut " että uskomattoman hyvä", yllättävän tehokas", auttaa keskittymään", aluksi epäilytti mutta nyt aion tulla uudestaan ja kokeilla myös kotona" Ryhmää vetää Anne-Mari

6.9.2018 klo 9.15-11.15

 

ATK-opetusta yksilöllisesti klo 9.15-13

Elämme tietoyhteiskunnassa, jossa tarvitaan ATK-taitoja niin vapaa-aikana kuin työelämässäkin. Monet peruspalvelut vaativat sähköisen asioinnin osaamista (pankkipalvelut, verotoimisto, Kela, Omahoito...).

Lähde kertaamaan jo opittua tai oppimaan uutta: tietokoneen käyttö ja tiedonhallinta, tiedonhaku ja esimerkiksi tekstinkäsittely, taulukkolaskenta, sähköpostin käyttö... Voit myös suorittaa @- tai Tietokoneen käyttäjän A-ajokortin. Kortit tuovat paitsi varmuutta, näyttävät myös erittäin hyvältä ansioluettelossa! @- tai A-ajokortin modulit voi suorittaa missä järjestyksessä tahansa. HUOM! ATK-opetusta suositellaan myös kaikille toimiston töistä kiinnostuneille, vaikka et tutkintoja suorittaisikaan!

Juha antaa yksilöllistä ATK-opetusta jäsenille jatkossa torstaisin:

1: 9.15-.15

2: 10.15-11.15

3: 12.00-13.00 Voit varata tunnin opetusajan ATK-luokan seinän varauslistasta tai ottamalla yhteyttä Juhaan.

 

Supernaiset klo 13.15

Ryhmässä liikutaan ja käsitellään erilaisia hyvinvointiin, kauneudenhoitoon ja naiseuteen liittyviä teemoja. Vain naisille :) Ryhmää vetävät jäsenet ja Anne-Mari

Kokoontumiset:

30.8. Piknik -nyyttikesti periaatteella paikka myöh. lähialueella

6.9. Kirpputori

13.9. Taidekierros/ taidemuseo?
20.9. Salaatin tekoa
27.9. Kävelyretki/ulkoilua
4.10. Shoppailua ja  vohvelibaari
11.10. Terveelliset elämäntavat (vapaamuotoinen keskustelu aiheesta, vetäjänä opiskelija Marja K).
18.10. Tietomaahan (Kaiku-kortilla, jos ei vielä ole, kysy korttia Lahjalta.)

25.10. Loppusyksyn suunnittelua.

Jauhopeukalot klo 13.15

Leivontaryhmässä leivotaan kaikenlaista esimerkiksi talokokouksia, perjantaikahveja ja erilaisia tapahtumia varten. Jauhopeukalot voi kokoontua poikkeuksellisesti myös muina aikoina, joten seuraa myös viikko-ohjelmaamme!

Kokoontumiset:


6.9.
Feta-kaalipiirakka
13.9.
Rahkapiirakka
20.9.
Ohrarieskat
27.9.
Mustaherukka-unelmakääretorttu
4.10.
Omenapiirakka &  itsetehty vaniljakastike
11.10.
Suolaiset muffinit
18.10.
Vaniljapullat
25.10.
Loppuvuoden ja jouluherkkujen suunnittelua

 

Aivokööri klo 14-15.30 alkaen 30.8.2018

Oletko huolissasi muististasi? Tiesitkö, että aivoterveyden edistämisellä voit vaikuttaa muistin toimintoihin? Tervetuloa mukaan tekemään aivoterveellisiä elintapamuutoksia rennossa ilmapiirissä! Ryhmässä on rajallinen osallistujamäärä (8) ja se kokoontuu 14 kertaa ajalla 16.8.-22.11. Ryhmään otetaan uusia osallistujia. Ilmoittautumiset Anulle tai ilmoitustaululle.

 

Ehtoopönkkä torstaina klo 16-19

Etkö pääse talolle päivällä? Kaipaatko juttuseuraa ja rauhallisempaa tekemistä? Avaamme Pönkän kerran kuussa iltatoiminnalle. Yhdessäoloa, pientä purtavaa/teetä/kahvia. Toimintaa vetävät työntekijät vuorotellen.

Kokoontumiset:

6.9. Musajamit/Make & Lahja (1 e)

4.10. Paintball/Anu

1.11.

 

PERJANTAISIN


Kielinerot klo 9.15

Haluatko opetella englantia rennolla otteella? Tule keskustelemaan Kielineroihin. Kaikki pystyvät osallistumaan!

Kokoontumiset:
7.9. Pönkkäs week Schedule translation

14.9. Preparation for Holiday

21.9. Shopping and navigating abroad

28.9. Giving advice to people in Oulu

5.10. How to say hellos and goodbyes in ther most commonly travelled places from Finland: Swedish, Spanish, Italian, Greece.

12.10. Bring your own items and tell us about it

19.8. Movie Morning part 1

26.8. Movie Morning part 2

2.11. Planning for the rest of the year

 

Rentoutus klo 12-12.30

Kaipaatko rentoutumista arjen keskellä? Tule mukaan, rentoutus kestää max. puoli tuntia. Vetäjänä Anne-Mari.