Pönkän ryhmät 

Pönkän arjessa pääpaino on työpainotteisessa päivässä ja talon töissä (keittiö, siivous, toimisto, kiinteistö...). Mukana on myös ryhmätoimintaa. Jäsenenä voit osallistua vaikka kaikkiin ryhmiin (jos ehdit ja jaksat)! Tutustujana voit käydä kerran ryhmässä katsomassa, mitä touhuamme! Kysy lisää työhönvalmentajilta. Pönkässä käynnistä on mahdollisuus saada todistus vapaaehtoistyöstä, joka on merkittävä lisä ansioluetteloosi.

Ryhmien aiheet ja tarkempi sisältö muokkautuvat aina jäsenten toiveiden mukaan. Onko sinulla harrastus, tietoja tai taitoja joita haluaisit jakaa myös muille? Kaikilla jäsenillä on mahdollisuus vetää ryhmiä. Jos siis haluat perustaa jonkun ryhmän, ota yhteyttä työhönvalmentajiin.
 
Ryhmiin ja tapahtumiin toivotaan ennakkoilmoittautumista. Muutokset aikatauluihin ovat mahdollisia ja niistä ilmoitetaan viikko-ohjelmassamme sekä jäsenille tarkoitetussa Facebook-ryhmässä. Kannattaa seurata nettisivuja ja liittyä myös fb-ryhmään! Jos sinulla on kysyttävää toimintaan liittyen, ota yhteyttä tai käy talolla!


Muista tapahtumista voit lukea Ajankohtaista-sivulta!


**************Ryhmät toimivat rajoitetusti kesäkuussa KAIKKI RYHMÄT OVAT TAUOLLA HEINÄKUUSSA!***************************

MAANANTAISIN

Pokemon Go klo 14-15

Oletko innokas pelailija? Olisiko mukava jahdata Pokemoneja yhdessä? Tule mukaan Pokemon jahtiin Pönkän porukan kanssa. Vetäjänä Anne-Mari.

Kesätauolla
Kudelmaiset klo 14

Ryhmään voi tulla vaikka ei olisi mitään kokemusta lanka- ja ompelutöistä. Opetellaan yhdessä! Myös keskeneräisiä virkkaus-, neulonta- ja ompelutöitä voi tulla jatkamaan ja kysymään neuvoa tarvittaessa.

Kesätauolla

******************************************************************************************************

TIISTAISIN

Paparatsit klo 9.15

Kiinnostaako valokuvaus? Entäpä kuvankäsittely? Tule mukaan valokuvausryhmään. Ryhmää vetävät Sinikka & Teija


Kokoontumiset:
Kesätauolla
Ikiliikkujat  klo 13.15

Ryhmän tavoitteena löytää liikkumisen ilo ja lisätä hyvinvointia liikunnan kautta. Liikuntalajeja ovat esimerkiksi sähly, uinti, kuntosali, keilaus, frisbeegolf, erilaiset pallopelit jne. Joka toinen tiistai sählyä Nallisportissa ja muulloin muuta liikuntaa. Ryhmää vetää Marko.

Kokoontumiset:
Kesätauolla


Ikiliikkujista koottu sählyjoukkue Nallisportin turnauksen jälkeen

Jauhopeukalot  klo 13.15

Leivontaryhmässä leivotaan kaikenlaista esimerkiksi talokokouksia, perjantaikahveja ja erilaisia tapahtumia varten. Jauhopeukalot voi kokoontua poikkeuksellisesti myös muina aikoina, joten seuraa myös viikko-ohjelmaamme! Ryhmää vetää Tarja

Kokoontumiset:
KesätauollaATK-rautaryhmä klo 12-14

Ryhmä tuunaa talon atk-vermeet kuntoon.
Kesätauolla

Luovikset klo 13.30-15.30

Tavoitteena on lisätä rohkeutta, itsetuntemusta, vuorovaikutus- ja ilmaisutaitoja erilaisten luovien ja toiminnallisten harjoitusten avulla (maalaaminen, teatteri- ja ilmaisu-harjoitukset, videokuvaus, luova kirjoittaminen...) Ryhmää vetää Anu.

Kokoontumiset:
Kesätauolla


Luovisten voimaeläin-projektin ja kivien maalaushetken tuotoksia

******************************************************************************************************

KESKIVIIKKOISIN

Avaimet työhön  klo 9.15

Opetellaan erilaisia työnhaun taitoja ja menetelmiä. Voit miettiä omia tavoitteitasi, taitojasi ja tietojasi sekä valmiuksiasi yhdessä työhönvalmentajien kanssa, vaikka et juuri sillä hetkellä hakisikaan töihin tai opiskelemaan. Ryhmään mahtuu kuusi jäsentä kerrallaan. Ota mukaan muistitikku sekä työ- ja opiskelutodistuksesi.

*Ryhmä aloittaa syksyllä 2017*

Viittomakielen ryhmä  klo 9.15

Viittomakieltä käyttävät kuurojen lisäksi esimerkiksi huonokuuloiset, mutta yhtä hyvin myös kuulevat, kuten viittomakielen tulkit ja opettajat, kuurojen ja huonokuuloisten perheenjäsenet ja ystävät sekä kielen harrastajat.

Haluaisitko sinä oppia viittomaan? Tule mukaan viittomakielen ryhmään! Ryhmää vetää Jaani ja mukana on aina viittomakielen tulkki sekä ohjaaja.

Kokoontumiset:
Kesätauolla

Pönkän Pumppu  klo 13.15 

Pönkän pumpussa musisoidaan, lauletaan ja soitetaan yhdessä. Pumppu esiintyy talon omissa juhlissa ja tapahtumissa. Ryhmää vetää Lahja.

Kesätauolla


Pönkän Pumpun kenraaliharjoitukset Juhlaseminaarissa Pohjankartanossa 22.3.2017

Pönkän jamiryhmä klo 13.15-15.00

Tekisikö mieli soittaa tai laulaa, mutta kun Pumppu ei kokoonnu? Nyt on lupa jammailla yksin tai yhdessä muiden kanssa Pönkän jamiryhmässä! Kokontuu yläkerrassa. Ryhmässä jammailee myös Jonas.

Tule mukaan soittelemaan ja lauleskelemaan! Mitään ei tarvitse osata etukäteen. Ryhmä on kaikille avoin.

Kokoontumiset:
Kesätauolla

Kielinerot klo 13.15


Kokoontumiset:
Kesätauolla


******************************************************************************************************

TORSTAISIN

Me pönkkääjät  klo 9.15

Ryhmässä tehdään klubitalon omaa Me pönkkääjät -lehteä, joka sisältää juttuja esimerkiksi Pönkän toiminnasta ja jäsenten harrastuksista. Lisäksi jäsenet voivat julkaista lehdessä kuvataidettaan, runojaan ja muita luomuksiaan.

Ryhmässä voi opetella monenlaisia taitoja kirjoittamisesta ja kuvittamisesta aina taittamiseen asti. Sisältöä voi tuottaa myös itsenäisesti joko Pönkässä tai kotoa käsin. Huom! Lehteä voi taittaa myös toimistotöiden ohessa muulloin kuin lehtiryhmän aikaan. Ryhmää vetää Anu.

Uusi lehtiryhmä aloittaa 10.8. klo 9.15

ATK-opetusta yksilöllisesti  klo 9.15-13

Elämme tietoyhteiskunnassa, jossa tarvitaan ATK-taitoja niin vapaa-aikana kuin työelämässäkin. Monet peruspalvelut vaativat sähköisen asioinnin osaamista (pankkipalvelut, verotoimisto, Kela, Omahoito...). Lähde kertaamaan jo opittua tai oppimaan uutta: tietokoneen käyttö ja tiedonhallinta, tiedonhaku ja esimerkiksi tekstinkäsittely, taulukkolaskenta, sähköpostin käyttö...

Voit myös suorittaa @- tai Tietokoneen käyttäjän A-ajokortin. Kortit tuovat paitsi varmuutta, näyttävät myös erittäin hyvältä ansioluettelossa! @- tai A-ajokortin modulit voi suorittaa missä järjestyksessä tahansa. HUOM! ATK-opetusta suositellaan myös kaikille toimiston töistä kiinnostuneille, vaikka et tutkintoja suorittaisikaan!

Juha antaa yksilöllistä ATK-opetusta jatkossa torstaisin:
1. 9.15-10.15
2. 10.15-11.15
3. 12.00-13.00

Voit varata tunnin opetusajan ATK-luokan seinän varauslistasta tai ottamalla yhteyttä Juhaan.


Supernaiset  klo 13.15

Ryhmässä liikutaan ja käsitellään erilaisia hyvinvointiin, kauneudenhoitoon ja naiseuteen liittyviä teemoja. Vain naisille :) Ryhmää vetävät jäsenet ja Anne-Mari

Kesätauolla


Ehtoopönkkä eli iltatoimintaa kerran kuussa klo 17-19

Etkö pääse talolle päivällä? Kaipaatko juttuseuraa ja rauhallisempaa tekemistä? Avaamme Pönkän kerran kuussa iltatoiminnalle. Yhdessäoloa, pientä purtavaa/teetä/kahvia (hinta 1 e). Toimintaa vetävät työntekijät vuorotellen.


Kokoontumiset:
Kesätauolla


******************************************************************************************************

PERJANTAISIN

Rentoutus  klo 12-12.30

Kaipaatko rentoutumista arjen keskellä? Tule mukaan, rentoutus kestää max. puoli tuntia. Vetäjänä Anne-Mari.

Kokoontumiset:
Kesätauolla