Täydellinen kevätpäivä Syötteellä!

Tiistaina 27.3. Pönkässä kävi kova kuhina jo ennen talon aukeamisaikaa. Yksi työhönvalmentajista oli tullut töihin jo ennen puolta kahdeksaa! Evässämpylöitä tehtiin sarjatuotantona, kahvinkeitin porisi kovaa vauhtia ja makkarat pakattiin myös mukaan. Pönkän väki oli lähdössä päiväreissulle Pikku-Syötteelle! Jäseniä saapui paikalle yli 40 ja henkilökunta sekä opiskelijat mukaan lukien mukana oli yli 50 ihmistä.


Bussimatka Syötteelle alkoi kello yhdeksän ja perillä kohteessa olimme hieman yhdentoista jälkeen. Aloitimme reissumme lounaalla Hotelli Pikku-Syötteen ravintola Porossa, jossa oli tarjolla kattava salaattipöytä, lihamureketta, perunoita ja uuniskasviksia. Jälkiruoaksi oli kahvit/teet sekä marjapiirakkaa ja vaniljakastiketta, nam!


Vatsat pullollaan aloitimme aktiviteetit, joita oli Pönkässä suunniteltu etukäteen. Muutama meistä vuokrasi lumikengät ja osa lähti laskettelemaan. Yksi sisukas laskettelija oli mennyt ihan mukkelis makkelis kesken laskun, vaan ei antanut periksi ja jatkoi loppuun asti kuin vanha tekijä! Jotkut olivat pakanneet mukaan omat sukset ja lähtivät hiihtämään. Yksi Pönkkäläisistä hiihti päivän aikana yli 40km! Toiset halusivat nauttia luontokeskuksen näyttelystä ja maisemista pienen kävelylenkin parissa. Sää suosi meitä koko päivän ja saimme nauttia auringonpaisteesta muutamassa pakkasasteessa.


Myös Pönkän unkarilaiset opiskelijat olivat mukana matkalla ja saivat nähdä Suomen luontoa ja talvea. Valentina oli iloinen, että sai vierailla Syötteellä ja nautti yhdessäolosta. Hän kuvaa yhdessäolon tunnelmaa niin, että olimme kuin iso perhe. Hänen mielestään on hienoa, että koko Pönkän väki kunnioittaa toisiaan. Hän nautti myös maisemista ja kertoo, että Unkarissa ei sellaisia ole. Siellähän on tähän aikaan vuodesta jo 20 astetta lämmintä!


Muutaman tunnin ulkoilun jälkeen kokoonnuimme koko porukalla grillimökkiin, joka oli varattu vain meitä varten. Jotta kotimatka sujuisi mukavasti eikä nälkäkiukku yllättäisi, paistoimme makkarat ja nautimme evässämpylät ja pullat kahvin/teen ja mehun kera. Moni Pönkkäläinen näytti valokuvaavan Syötteen mahtavia maisemia grillimökin läheisyydessä ja saivatkin ihania talvikuvia muistoksi reissusta. Paluumatka starttasi klo 17 nimenhuudon jälkeen (ettei kukaan väsynyt hiihtäjä vain ollut nukahtanut ladulle tai laskettelija eksynyt metsäreitille…) ja takaisin Pönkässä olimme hieman seitsemän jälkeen.


Kaiken ulkoilun jälkeen illalla kotiin päästyä uni maistuikin saunan ja iltapalan jälkeen.


Päivä oli kaiken kaikkiaan ainakin allekirjoittaneen (ja varmasti monen muun) mielestä täydellisen onnistunut.Aurinkoisin kevätterveisin, sosionomiopiskelija Satu

05.04.2018 : Klubitalot

Kommentit

14.05.2018 09:12 : Reetta
Meillä oli kiva reissu kiitos pönkkä kun järjestitte tämän päivän.

Jätä kommentti

Takaisin