”On siis kevät, kuljen Hakaniemen rantaan…”

Tai tässä tapauksessa kuljen Pönkkään Saunarantaan.

Tämä kevät on ollut poikkeuksellinen niin sään kuin tapahtumienkin puolesta. Taivaalta on tullut räntää ja lunta, mutta onneksi aurinkokin on alkanut pilkistää pilvien takaa. Maaliskuussa pääsin aloittamaan työt täällä Pönkässä Paikka Auki – ohjelman kautta ja heti saman tien pääsin osallistumaan NY:n klubitalojen juhlaseminaariin. Oli aivan mahtava tilaisuus päästä tutustumaan Pönkän Pumppuun ja klubitalojen historiaan sekä toimintaan. Hienoa, että klubitalot saivat pitkäkestoisen toiminta-avustuksen. Monta muutakin juhlaa on jo ehditty viettämään tämän kevään aikana: on ollut naisteniltaa, pääsiäistä, vappua, läksiäisiä ja tuliaisia...

Juhlimisen ohella tuli tutustuttua Pönkän arkeen ja täällä pyöriviin ryhmiin. Keväällä virisi uudestaan käyntiin vanhoja ryhmiä, ja muutama uusikin ryhmä lähti pyörimään: muun muassa Kudelmaiset, Jamiryhmä ja ATK-rautaryhmä. Hienoa, miten laidasta laitaan täällä on saatu järjestettyä erilaisia ryhmiä ja kuinka yhteistuumin niitä toteutetaan ja suunnitellaan. Ryhmien kautta on myös helppo tapa tutustua uusiin harrastuksiin tai verrytellä vanhoja taitoja yhdessä muiden kanssa. Paparatsien kanssa olen päässyt valokuvaamaan ympäri Oulua, ja vaikken aiemmin ole valokuvaamisesta niin välittänytkään, on tässä käynyt mielessä jo uuden harrastuksen aloittaminen. Pönkässä se onkin mahtavaa, että voi osallistua ja kokeilla uusia asioita ilman mitään suuria maksuja tai velvoitteita.

Huhtikuussa pääsimme olemaan varjoina työpaikoilla kun 5.4. oli Job Shadow day ja kehittämisiltapäivänä suunnittelimme koko talon voimin kesälle tekemistä. Toukokuussa Pönkkään saapui belgialaiset opiskelijat Nele ja Kristine, joiden kanssa sai verrytellä englannin kielen taitoja. Pönkkäläiset osallistuivat ensimmäistä kertaa ravintolapäivään myymällä muurikkalettuja ja kahvia. Sää suosi osallistujia ja asiakkaitakin ilmestyi tasaiseen tahtiin nauttimaan lettukahveista.

Paljon on mahtunut tapahtumia keväälle ja paljon on vielä luvassa. Kesälle on suunniteltu retkeä Kuusamon Oivankiin, missä voi kiertää pienen karhun kierroksen, Mitä mielessä – tapahtuma Rotuaarilla sekä Pönkän omat kesäjuhlat.

Lämmintä ja iloista kesän odottelua kaikille lehden lukijoille!

Teija

24.07.2017 : Klubitalot

Jätä kommentti

Takaisin