Enää puoli vuotta kesään...

Syksy on tullut. Tai pikemminkin alkutalvi. Päivä on lyhentynyt. Vielä on hieman valonkajoa aamulla, mutta kohta tulee se aika, että aamulla on pimeää, kun lähden liikkeelle ja iltapäivällä on pimeää, kun menen kotiin. Tämä vuodenaika väsyttää. Tekisi mieli kääntää kylkeä ja unohtaa koko talvi, herätä vasta keväällä, kun aurinko paistaa korkeammalta ja lämmittää. Tiedän, että en ole ainoa, jolla on tämänkaltaisia tuntemuksia.

Toivoa kuitenkin on. Viime päivinä olemme saaneet nauttia kauniista aurinkoisista ja lumisista talvipäivistä, mikä tuntuu harvinaiselta ylellisyydeltä tähän aikaan vuodesta ja tuntuu yllättävältä piristysruiskeelta harmaassa arjessa. Usein marraskuu on loskainen tai kadut ovat peilikirkkaalla jäällä. Kuinka monena vuonna olemmekaan jännittäneet sitä, tuleeko joulusta musta vai valkoinen? Nyt näyttää vielä hyvältä, mutta jouluun toki on vielä aikaa reilu kuukausi.

Joulusta puheenollen...Se tuntuu tulevan "joka vuosi aikaisemmin ja aikaisemmin". Ainakin, jos katsoo kauppojen näyteikkunoita ja mainoslehtisiä. Mutta toisaalta joulu on aika keskellä pimeintä talvea, jolloin saa täysin rinnoin nauttia elämästä ja valoista. Minua eivät "jouluvalot" lokakuussa tai marraskuussa häiritse. Antaa palaa vaan! Jos kaipaan pimeää, se kyllä järjestyy, vaikka naapurissa olisi millaiset discovalot tahansa parvekkeella tai pihalla.

Jos ei jaksa pelkästään maata lämpimän viltin alla ja löhöillä, voi aikaansa käyttää vaikka askarteluun. Tekaisepa jouluksi soodasta, maissijauhosta ja vedestä taikina ja muotoile siitä vaikka kuusen koristeita. Tässä linkki blogiin, jossa kuvien kera kivat ohjeet http://taikinainen.blogspot.fi/2013/12/joulukoristeita-soodasta.html

Mutta muista, on ihan sallittua vain ollakin. Kun vireystaso on matalalla, saa luvan kanssa vähän hölläillä. Viltin allakin.

Lämpöä ja valoa sinulle!

14.11.2016 : Mörrimöykky

Kommentit

07.02.2017 09:45 : Jayan
Funny Deb! Now who can I call to get all this done for me? You are right. No one tells you your mattress is bad and they di3n9#d&;t sleep a wink.
07.02.2017 11:40 : Cassandra
Just do me a favor and keep writing such trnenhact analyses, OK?
07.02.2017 12:09 : Rumor
Essays like this are so important to brinoeadng people's horizons.

Jätä kommentti

Takaisin